پزشکی سلامت

آفت های دهانی و درمان خانگی

حتما شما هم با آفت های دهان آشنا و یا شاید آن را  تجربه کرده باشید. آفت های دهانی بسیار دردناک بوده و روند بهبودی کندی دارند.

آفت دهانی از دسته بیماری‌های سیستم ایمنی بدن است. آفت هنگامی پیش می‌آیدکه سلول‌های دفاعی بدن به قسمتی از مخاط دهان حمله‌ور شده و باعث زخمی شدن آن ناحیه می‌شوند. البته این اتقاق موقتی است و خود به خود بهبود می‌یابد ولی تا زمان بهبودی می‌تواند

بسیار آزار دهنده باشد. در این گزارش به نقش تغذیه در ایجاد و پیشگیری آفت‌های دهانی می‌پردازیم، دلایل به وجود آمدن آن را بررسی می‌کنیم و روش‌های خانگی برای درمان آن به شما معرفی می‌نماییم.

دلایل ابتلا به آفت دهان

افرادی که بیش از حد معمول دچار آفت‌های دهانی می‌شوند می‌توانند با بررسی رژیم غذایی خود از ابتلای مجدد به این بیماری جلوگیری کنند زیرا که حساسیت‌های غذایی در برخی از افراد می‌تواند منجر به ابتلا به این بیماری شود. مصرف شکلات و فست‌فودها از عوامل مؤثر در

ایجاد آفت‌های دهانی هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده، هیچ علت خاصی برای ابتلا به آفت‌های دهانی مشخص نشده است اما قرار گرفتن در شرایط استرس‌آور یا مصرف‌ زیاد مواد حاوی پروتئینی، شکلات، گردو و فست‌فودها می‌توانند در ایجاد آفت مؤثر باشند. گاهی آفت

بروی زبان نیز ایجاد می‌شود ولی چندان شایع نیست و بروز این نوع آفت احتیاج به بررسی پزشک دارد. در صورت عدم بهبود این بیماری پس از چند روز مراجعه به پزشک الزامی است.

کمبود آهن و اسیدفولیک از دیگر عوامل موثر در ایجاد آفت‌های دهانی است و افرادی که به صورت مکرر به این بیماری مبتلا می‌شوند باید به پزشک متخصص بیماری‌های دهان مراجعه کنند. انجام آزمایش جهت تشخیص عواملی که موجب ابتلای مکرر به این بیماری می‌شود نیز الزامی

است. روش‌های درمان این بیماری برای درمان زود هنگام و کاهش درد بیماران لازم است، چرا که ابتلا به این بیماری ممکن است منجر به ایجاد مشکلاتی در مصرف مواد غذایی یا حساسیت دهان به ادویه شود که پس از بهبود این مشکلات بر طرف خواهد شد.

درمان‌های خانگی آفت دهان

گل محمدی

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد از عصاره گل محمدی دهان‌شویه‌ای تولید کرده‌اند که در التیام آفت دهانی بسیار مؤثر است. بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف این دهان‌شویه در کوتاه مدت موجب ترمیم زخم‌های ناشی از آفت دهانی و کاهش درد و سوزش آن

می‌شود. افراد در زمان ابتلا به آفت دهانی می‌توانند مقداری از گلبرگ‌های خشک‌شده گل محمدی را بجوشانند و پس از صاف کردن در دهان قرقره کنند.

برگ ریحان

برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید هر بار می‌توانید سه تا پنج برگ ریحان را بجوید. این درمان را تا بهبود آفت ادامه دهید.

پیاز

تحقیقات نشان داده که خواص ضد باکتری موجود در پیاز در درمان آفت‌های دهانی بسیار مؤثر است. پیاز را به شکل خام می‌توانید همراه غذا و به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.

گوجه‌فرنگی

می‌توانید در سالاد از آن استفاده کرده یا بطور جداگانه به‌طور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجه‌فرنگی است. دو تا سه بار در روز انجام دهید تا بهبودی آفت ادامه دهید.

می‌توانید دمنوش مریم گلی را بصورت دهان شویه قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک مریم گلی را در آب بجوشانید صبر کنید دمنوش سرد شود و سپس آن را در دهان قرقره کنید.

پودر زردچوبه

پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیر در آید، سپس این خمیر را مستقیماً بروی زخم بگذارید. می‌توانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.

روغن نعناع

روغن نعناع را به صورت مستقیم بروی زخم‌ها قرار دهید تا درد آن کاهش یابد. دو بار در روز این کار را انجام دهید و سعی کنید روغن نعناع ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی زخم‌ها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.

ماست و پنیر محلی

ماست درمان مؤثری برای آفت دهان است. خوردن ماست دو بار در روز به‌ویژه برای صبحانه در بهبود آفت مفید است.

آب پرتقال

خوردن آب پرتقال تازه ۳ تا ۴ توبت در روز می‌تواند به درمان زخم آفت کمک کند. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروز آفت دهان کمبود ویتامین C است. آب پرتقال تازه ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. (با سایر مواد غذایی که حاوی ویتامین C فراوان هستند آشنا شوید)

شیر نارگیل را به عنوان دهان‌شویه سه تا چهار بار در روز استفاده کنید و تا بهبود زخم‌ها ادامه دهید. می‌توانید مقدار کمی عسل را با شیر نارگیل مخلوط کنید و از آن به‌جای دهان‌شویه استفاده کنید.

دوغ

از این نوشیدنی به‌طور روزانه مصرف کنید. نوشیدن دوغ یکی از مؤثرترین روش‌های درمان آفت است.

آویشن

۱ قاشق غذا خوری آویشن را در یک استکان آب جوشیده ریخته، روزی چند مرتبه در دهان بچرخانید تا آفت از بین برود.

برچسب ها

آریوبرزن

آریو اشراقی هستم مدیر سایت وب آریو از بچه های خونگرم جنوب ( خوزستان )، خوشحال میشم که با اشتراک گذاری مطالب، سایت منو حمایت کنید. در ضمن عضویت در کانال تلگرام وب آریو یادتون نره!! @webario

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن