پزشکی سلامت
خاصیت های شگفت انگیز تخم شربتی
شاید شما هم تا به حال فکر می کردید که تخم شربتی فقط برای گلو دردهای دوران سرماخوردگی مناسب باشد. ولی تخم شربتی دارای فواید زیادی است که با اطلاع از آنها شگفت زده می شوید. پس با ما همراه شوید.
امگا ۳ علاوه بر ماهی، بذر کتان و دانه های کیوی، در تخم شربتی نیز یافت می شود. بسیاری از ما امگا ۳ و امگا ۶ را با هم اشتباه می گیریم؛ اسیدهای چرب امگا ۳ چربی هایی هستند که به راحتی گیر نمی آیند. امگا ۶ در بسیاری از مواد همچون آجیل، روغن های گیاهی،
آووکادو یافت می شود. تعادل بین امگا ۶ و امگا ۳ نیز به اندازه ی اسیدهای چرب امگا ۶، برای سلامتی مهم است. تعادل مصرف این دو نوع چربی به راحتی به هم می خورد زیرا به راحتی می توان میزان بالایی از چربی های امگا ۶ را مصرف کرد. در بین همه ی دانه های روغنی،
تخم شربتی بالاترین میزان امگا ۳ را دارد.
تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و از خانواده نعناعیان است. این گیاه شبیه ریحان است اما برگ ها و تخم های ریزتری دارد. این گیاه بومی آمریکای مرکزی است اما همچون ذرت به دیگر نقاط جهان نیز برده شده است. تخم این گیاه مصرف دارویی و خوراکی دارد و خود گیاه نیز
کاربرد تزئینی دارد.
اگر تخم شربتی را در آب بریزید و نیم ساعت آن را رها کنید، خواهید دید که دانه های سیاه رنگ آن متمایل به خاکستری شده اند و ماده ی خمیری، لغزنده و ژل مانندی به جای مانده است؛ به همین دلیل، تخم شربتی برای شما مفید است زیرا در معده ی شما نیز چنین اتفاقی
می افتد. تخم شربتی علاوه بر داشتن میزان بالایی از فیبر، محلولی ژله ای را تولید و به پاکسازی بدن کمک می کند. این ماده ی ژله ای با کند کردن فعالیت آنزیم ها بر روی کربوهیدرات ها، از تجزیه ی سریع آن ها در بدن جلوگیری می کند.
10خاصیت بینظیر تخمشربتی
باوجود اینکه تخمشربتی برای هزاران سال در فهرست مواد غذایی مردم شمال آمریکا بوده است، اما متاسفانه میزان محبوبیت آن در گذر تاریخ برای ما افزایشی نداشته است. اما دلیل استفاده از این دانههای جادویی چیست و چرا شما هم باید از آنها مصرف کنید؟
۱. مبارزه با دیابت
از آنجا که مصرف این دانهها سرعت هضم غذا را کاهش میدهد، مطالعات فعلی رابطه میزان تأثیرگذاری تخمشربتی را در درمان طبیعی دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار دادهاست. زمانی که تخمشربتی را در آب بریزید، غشایی ژلاتینی بهدور آن شکل میگیرد که از بالارفتن قند خون
جلوگیری میکند.
۲. کمک به هضم
تخم شربتی سرشار از فیبر است، که بهطور کلی برای سلامت دستگاه گوارش فوقالعاده مفید میباشد. بهعلاوه میتواند درمانی طبیعی برای یبوست و کمک به کاهش نفخ و کلسترول خون نیز باشد. مصرف ۲۸ گرم تخمشربتی برای بزرگسالان با مصرف یکسوم فیبر مورد نیاز
آنها برابر است.
۳. کاهش وزن
خاصیت چسبندگی این دانهها هنگام قرار گرفتن در آب به آنها این امکان را میدهد تا درست مانند دانههای برنج در معده شما عمل کنند، در نتیجه احساس سیر بودن به شما دست میدهد.
این دانهها حاوی تریپتوفان هستند؛ این اسید آمینه نهتنها بهعنوان یکی از تنظیمکنندههای اصلی اشتها شناخته میشود بلکه در بهبود روحیه و الگوی خواب نقش بهسزایی دارد.
۴. تقویت دندان و استخوان
مقدار زیادی کلسیم در تخمشربتی موجود است؛ همانطور که میدانید برای داشتن دندان و استخوانهایی سالم و قوی به کلسیم احتیاج دارید. مصرف یک وعده تخمشربتی میتواند حدود ۱۸ درصد از کلسیم موردنیاز روزانه شما را تأمین کند.
۵.جایگزین تخممرغ
برای افرادی که از رژیم گیاهخواری استفاده میکنند و نیز کسانی که به تخممرغ حساسیت دارند، تخمشربتی جایگزینی بسیار مناسب است. همانطور که گفته شد این دانهها خاصیت ژلاتینی داشته و کافی است ۱ قاشق غذاخوری تخمشربتی را در ۳ قاشق آب بریزید و ۱۵ دقیقه
صبر کرده و سپس نوشجان کنید.
۶. فاقد گلوتن
گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت میشود. عدم جذب پروتئین یا حساسیت به گلوتن در قرن ۲۱ به مشکلی رو به افزایش مبدل شده است. خوشبختانه تخمشربتی بدون داشتن این پروتئین، خواص موجود در گندم را در خود جای داده است.
۷. سرشار از پروتئین
این دانهها دارای سطح بالایی ازپروتئین و البته فاقد انواع کلسترول مضر هستند. پروتئین در رژیم غذایی باید در اولویت باشد، زیرا به بدن در ساخت و نگهداری بافتها و ایجاد سلولهای جدید به منظور عملکرد مناسب کمک میکند. مصرف یک وعده تخمشربتی ۱۰ درصد از نیاز روزانه
شما به پروتئین را تأمین میکند. جالب است که بیشتر غذاهایی که سرشار از پروتئین هستند در دسته خوراکیهای گوشتی قرار میگیرند؛ تنها چند نوع سبزیجات پروتئینی وجود دارند.
۸. پیشگیری از بیماری
تخم شربتی حاوی آنتیاکسیدانهای زیادی بوده و میتواند در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی مؤثر باشد. شاید آنچنان برایتان اهمیت نداشته باشد اما این ماده در سلامتی و طراوت پوست نیز نقش مهمی دارد. در افرادی که میزان مصرف آنتیاکسیدان آنها بالاست
احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده حدود ۴۰ درصد و خطر حمله قبلی تقریباً ۲۹ درصد پایینتر است.
۹. تضمین سلامت قلب
میدانیم که فقط میزان کاهش احتمال حمله قلبی را ذکر کردیم، اما تخم شربتی بهدلیل دیگری میتواند قلب را سالم نگهدارد. آنتیاکسیدان موجود در این ماده غذایی فوقالعاده، بهطور باورنکردنی برای تنظیم فشارخون مفید است. اگر بخواهیم باز هم از آمار استفاده کنیم باید بگوییم
که احتمال ابتلا به فشار خون در این افراد حدود ۴۶ درصد کمتر است.
۱۰. تقویت عملکرد مغز
تخمشربتی همچنین حاوی مقادیر موردنیاز اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای عملکرد بهتر و سلامت کلی مغز شما باید در رژیمغذاییتان گنجانده شود. تخمشربتی بایدقسمت مهم رژیم غذاییتان باشد. علاوه بر این تخمشربتی خاصیت ضد التهابی و ضد افسردگی داشته و به
کاهش احتمال ابتلا به چاقی مفرط و آرتریت نیز کمک زیادی میکند.