آموزش

چغندر و درمان مشکلات کبدی

چُغُندَر سبزه‌ای است خوردنی. که ریشه آن کلفت و گوشتی است و پخته آن از اغذیه لذیذ و شیرین است و برگ چغندر و خود آن را در آشها و بورانی‌ها داخل می‌کنند و نیز چغندر را در تغذیه حیوانات بکار می‌برند و از نوعی از آن قند و الکل می‌سازند. سبزیی است خوردنی با ریشه بزرگ. گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی می‌سازد و در سال دوم ساقه گلدار آن تشکیل یافته اندوخته را بمصرف می‌رساند.

درمان بعضی از مشکلات کبدی با چغندر

چغندر؛ این سبزی پرخاصیت سرشار از فیبر و پروتئین، انرژی زا و درمانگر بوده و برای ارتقای سلامت بدن و بهبود برخی از مشکلات مانند مشکلات کبدی مؤثر است. در این گزارش شما را با تأثیر مثبت چغندر در سلامت کبد بیشتر آشنا می کنیم.

چغندر: گنجینه ای طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان

چغندر سرشار از بتاکاروتن، کاراتنوئیدها و فلاوونوئیدها است که همگی آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شوند. به طور کلی سبزیجات و میوه های رنگی بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها را دار می باشند. هر ماده ی غذایی حاوی این ترکیبات مغذی برای تصفیه و تمیزی کبد مؤثر بوده و بخصوص برای افرادی که از کبد چرب رنج می برند مفید است. نتایج یک پژوهش بالینی که در سال 2012 در مجله ی New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است نشان می دهد مصرف آنتی اکسیدان ها باعث کاهش چشمگیر میزان چربی کبد و التهاب آن می شود. این بهبودی ویژه مربوط به وجود نوعی از آنتی اکسیدان ها به نام «بتالائین» است که قدرت زیادی داشته و برای پیشگیری از پیری بسیار مؤثر است. برای جذب هر چه بیشتر این آنتی اکسیدان ها حتماً به چغندر اعتماد کنید چون سرشار از این ترکیبات مغذی است.

چغندر همیار کبد

فصل وفور چغندر در راه است. بدون شک چغندر شما را نیز یاد لبوی قرمز شب یلدا می اندازد. اما تا آن زمان صبر نکنید. همین که چشمتان به این سبزی پرخاصیت افتاد آن را خریداری کرده و به منزل ببرید. بخصوص اگر اهل ورزش هستید و از مشکلات کبدی رنج می برید. این سبزی علاوه بر این که برای ورزشکاران بسیار مفید است تأثیر زیادی در حل مشکلات کبدی دارد. متأسفانه این روزها به دلیل سبک زندگی نادرست و بی تحرکی و غیره کبد همه ی ما در معرض آسیب است. بنابراین لازم است که بیش از پیش به فکر سلامت این اندام پرتلاش باشیم.

چغندر برای تصفیه ی خون و مراقبت از قلب

در دوران باستان از چغندر برای تصفیه ی خون و درمان و بهبود افرادی که دوره ی نقاهت را سپری می کردند و آسیب پذیر بودند استفاده می شد. چغندر حاوی پتاسیم بوده و برای تنظیم فشار خون فوق العاده است. این سبزی باعث کاهش کلسترول بد خون(LDL) می شود. میزان بالای فیبر، منیزیم، فسفر، اسید فولیک و ویتامین های A،B و C این سبزی را به یک گنجینه ی کم نظیر تبدیل کرده است. بنابراین توصیه می شود برای تصفیه ی خون و برطرف کردن مواد سمی از مصرف چغندر غافل نشوید.

چغندر: ایده آل برای فعال کردن سوخت و ساز بدن و دفع چربی ها

چغندر برای افرادی که دغدغه ی اضافه وزن دارند و به دنبال راهی مطمئن برای لاغری هستند نیز مفید است. چون یک ماده ی غذایی انرژی زا، سیرکننده و سرشار از فیبر است. به عنوان مثال اگر شما قبل از غذا یک لیوان آب چغندر میل کنید مواد مغذی فوق العاده ای جذب می کنید که باعث ایجاد سیری نیز می شوند و شما را از پرخوری و ریزه خواری بین وعده های غذایی خلاص می کنند.

چغندر به دلیل دارا بودن فیبر فراوان به تصفیه و پاکسازی بدن کمک زیادی می کند. این سبزی پرخاصیت با تحریک عملکرد روده ها و پیشگیری از یبوست از احتباس آب در بدن و همچنین تجمع توکسین ها جلوگیری می کند. چغندر با ممانعت از تجمع چربی ها در سلول های کبدی به کنترل عملکرد آن کمک زیادی می کند. اگر می خواهید متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان را فعال تر کنید نیز می توانید به این سبزی اعتماد کنید چون همزمان باعث بهبود عملکرد کبد و روده ها می شود. چغندر همچنین باعث بهبود عملکرد سیستم لنفاوی می شود و به دفع توکسین ها از بدن کمک می کند.

بهتر است بدانید که کبد چرب یک بیماری قابل برگشت است به شرط اینکه رژیم غذایی سالم، کم چرب و سرشار از مواد معدنی و ویتامین های ناشی از میوه و سبزیجات داشته باشید. برای این کار نیز چغندر بهترین گزینه است.

مصرف چغندر برای مراقبت بیشتر از کبد

بهترین شیوه برای بهره مندی از خواص چغندر در جهت درمان کبد و تصفیه خون مصرف خام آن است. بنابراین بهتر است که چغندر را به صورت رنده شده، داخل سالاد و یا به همراه هویج رنده شده مصرف کنید. می توانید مقداری روغن زیتون و لیموترش نیز به این سبزی اضافه کنید.

بهترین شیوه برای بهره مندی از خواص چغندر مصرف خام آن است

آب چغندر و سیب و هویج
دستور تهیه ی یک نوشیدنی سالم و مغذی برای کبد

 مواد لازم
مواد لازم       میزان
آب      1 لیوان (200 میلی لیتر)
 چغندر متوسط     1 عدد
هویج متوسط        1 عدد
سیب متوسط        1 عدد

 روش تهیه
قبل از هر کاری مواد اشاره شده را به دقت بشویید و سپس به تکه های کوچک تر تقسیم کنید تا در مخلوط کن بهتر میکس شوند. چغندر، هویج و سیب باید خام باشند. مواد را داخل مخلوط کن بریزید تا کاملاً میکس و یکدست شوند. سپس یک لیوان آب به آن اضافه کرده و میل کنید. می توانید چند قالب یخ نیز به نوشیدنی تان اضافه کنید. این نوشیدنی را نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنید. برای تصفیه و پاکسازی کبد کافی است به مدت 5 روز پی در پی روزانه یک لیوان از این نوشیدنی سالم میل کنید. سپس 10 روز فاصله داده و دوباره شروع کنید. با همین کار ساده از یک گنجینه ی طبیعی و درمانگر بهره مند خواهید شد.

برچسب ها

آریوبرزن

آریو اشراقی هستم مدیر سایت وب آریو از بچه های خونگرم جنوب ( خوزستان )، خوشحال میشم که با اشتراک گذاری مطالب، سایت منو حمایت کنید. در ضمن عضویت در کانال تلگرام وب آریو یادتون نره!! @webario

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن